Wat zijn de voordelen van een burn-out?

Wat zijn de voordelen van een burn-out?

Veel mensen denken dat je koste wat het kost een burn-out moet zien te vermijden. Dat je dankbaar moet zijn dat het je niet overkomt. Maar als je wel in een burn-out komt, is daar een reden voor en kan het begin zijn van een ander en leuker leven.

“Ik heb geleerd om naar de signalen van mijn lichaam te luisteren”

Dit is voor veel mensen misschien wel het grootste voordeel. Te leren dat je lichaam ongelofelijk wijs en gevoelig is, Je lichaam weet alles, en dan vooral van zaken waar je verstand liever niet naar wil luisteren. Maak van je lichaam je bondgenoot en vertrouw deze voor 100% wanneer deze je waarschuwt om je hart te volgen of pas op de plaats te maken.

“Je leert je grenzen kennen en te respecteren”

Terugkijkend is het altijd makkelijk om te concluderen dat je stelselmatig over je grenzen heen bent gegaan. Nee zeggen? Prioriteiten stellen? Keuzes maken? Alles vond je leuk en anderen helpen helemaal. Eenmaal geconfronteerd met de harde werkelijkheid ontdek je het onderscheid tussen ambitie, iets voor je plezier doen en handelen om goedkeuring en waardering te krijgen. Wanneer je eenmaal je grenzen hebt leren ontdekken, ga je ze ook bewaken en respecteren.

“Je ervaart meer voldoening zowel in je privé leven als in je werk”

Voldoening komt door die activiteiten te doen die we graag willen doen. Voldoening kan geestelijk, sociaal of fysiek zijn. Om voldoening te ervaren moet je jezelf inspannen, je competenties inzetten en de uitdaging aangaan. Het haalt je uit je comfortzone, en de spanning van het willen slagen, maakt dat je na afloop voldoening ervaart.

“Je komt tot bloei en in balans”

Tot bloei komen gaat verder dan gelukkig zijn of een plezierig leven. Het gaat over een zinvol leven, welke je bereikt door je talenten en competenties in te zetten. Je ontdekt steeds beter waardoor jij in balans komt.

“Je ontwikkelt compassie voor mensen die vastlopen”

Voordat je in een burn-out terecht komt, ben jij ervan overtuigd dat het jou nooit gaat overkomen. Je begrijpt niet dat mensen in een burn-out kunnen komen. Pas wanneer je er zelf in terecht komt, leer je om met andere ogen naar mensen met een burn-out te kijken. Dan pas begrijp je volledig de ernst ervan.

“Je bent genoodzaakt om je prioriteiten helemaal om te gooien omdat je energie zo beperkt is, en je gaat inderdaad nieuwe dingen ontdekken waarvan je ontspant.”

Waardevolle informatie en praktische tips over het voorkomen en het omgaan met stress en burn-out, geschreven door specialisten op hun vakgebied, automatisch in je mailbox om te lezen wanneer jij daar tijd voor hebt, meld je nu aan voor de gratis nieuwsbrief

“Ik maak dat wat ik doe bewuster en intenser mee dan vroeger. Achteraf heeft het verdieping gegeven aan mijn leven. Ik ken nu mijn valkuilen en steeds beter – mijn kracht.”

Wil jij ook de voordelen leren kennen, en meer voldoening en vrijheid ervaren in je leven?
Maak dan een afspraak met een burn-out coach.

Over de schrijver
Aangenaam, ik ben Ruud Verschoor. Ik heb een passie voor alles wat met gezondheid te maken heeft. De combinatie tussen fysiek en mentaal vindt ik fascinerend en daar begeleid ik vele mensen mee. De juiste volgorde is eerst fysiek herstel en daarna kan je pas mentaal herstellen.
Reactie plaatsen