24 augustus 2016 
in Stress

Tips om je vakantiegevoel vast te houden

Tips om je vakantiegevoel vast te houden

Het is weer (bijna) voorbij, de vakantie. Ik hoop dat je een goede vakantie hebt gehad en dat het je gelukt is om tot rust te komen, de stress achter je te laten en je ‘batterij’ weer op te laden.

Goede voornemens en nieuwe plannen

De kunst is nu om de rustmomenten die je had in je vakantie, vast te houden tijdens het ‘gewone’ leven. Tijdens de vakantie heb je er vast aan gedacht wat je wilt veranderen in je leven. Heb jij goede voornemens en nieuwe plannen gemaakt? Meer bewegen, afvallen, fitter worden, beter voor jezelf zorgen? Doe dat dan vanuit een goed gevoel en niet omdat het ‘moet’

Heb je heimwee naar die lange, lome dagen waarin niets moet en alles mag en waar waar je het gevoel van tijd helemaal kwijt was?

Het is de vraag die elke keer terugkomt: hoe hou ik die rust en dat vakantiegevoel vast?

Vakantiegevoel vasthouden

Uit onderzoek blijkt dat een gedeelte van de vakantiegangers niet volledig uitgerust is na een vakantie, en voor de mensen die wel uitgerust terugkeren blijkt dat ze hun vakantiegevoel maar hooguit een week kunnen vasthouden.

Tijd voor hier iets mee te doen! Tips zodat je niet na een week denkt: vakantie, wat heb ik ook alweer gedaan…

1. Start op woensdag met werken

Nog niet begonnen met werken? Als het nog kan, kies er dan voor om op woensdag te starten, een korte eerste werkweek zorgt ervoor dat ons vakantiegevoel vasthouden iets makkelijker lukt.

2. Neem vakantiegewoontes thuis over

Had je op vakantie gewoontes die je thuis niet had? Zoals elke dag een stuk wandelen, de dag starten met een kom yoghurt en fruit, elke avond een stuk in je boek lezen, bewust tijd voor jezelf nemen. Hou deze vakantiegewoontes vast in je dagelijkse leven

3. Kook de lokale vakantiegerechten

Smaak kan je helpen om weer even weg te dromen naar die heerlijk rustgevende vakantiemomenten.

4. Doe niet direct weer alles tegelijk

Thuiskomen kan zorgen voor een stressvolle periode, was draaien, boodschappen doen, er ‘moet’ direct weer van alles. Stel je prioriteiten en maak afspraken met je gezinsleden wie wat kan doen. Maak een planning op papier, zodat het uit je hoofd is, dat geeft al een stuk rust.
Schrijf aan het begin van je dag 3 dingen op die je echt moet doen, en 3 leuke dingen die je een goed gevoel geven.

5. Neem voldoende rust en slaap

De meeste mensen slapen één derde van hun vakantie en komen vaak wel aan hun 8 uur slaap per nacht toe. Wanneer ze dan weer thuis zijn, vallen ze al snel weer in hun ‘oude’ patroon van slecht slapen. Neem voldoende rustmomenten en ontspan ’s avonds voordat je gaat slapen.

6. Veranker je vakantiegevoel

Neem rustmomenten en denk in gedachten terug aan wat je kan herinneren van je vakantie, het gevoel van de zon op je huid, ruik de lucht van de zee of van de lavendel. Proef weer de smaak van de kruidige gerechten en heerlijke wijn.

7. Kijk regelmatig naar je vakantiefoto’s

Met onze telefoon maken we meer vakantiefoto’s dan ooit. Neem regelmatig de tijd om rustig door je vakantiefoto’s heen te bladeren en ga in gedachten naar het gevoel wat je had op dat moment wanneer de foto gemaakt werd.

Wil jij ook minder stress ervaren in je dagelijkse leven?

Doe dan mee met de gratis 21 dagen stressvrij challenge, deze start op 1 september 2016

Like ons op Facebook, daar vindt je het 21 dagen stressvrij challenge evenement

https://www.facebook.com/events/319462375057389/

Over de schrijver
Aangenaam, ik ben Ruud Verschoor. Ik heb een passie voor alles wat met gezondheid te maken heeft. De combinatie tussen fysiek en mentaal vindt ik fascinerend en daar begeleid ik vele mensen mee. De juiste volgorde is eerst fysiek herstel en daarna kan je pas mentaal herstellen.
Reactie plaatsen