Ontdek de Kracht van stress

Ontdek de Kracht van stress

Ontdek de kracht van stress om betere resultaten te behalen!

Is positieve stress goed voor je?

Stress is niet alleen negatief

Wanneer we het hebben over stress, dan wordt er vaak negatief over gesproken. Veel mensen proberen stress en drukte te voorkomen, in plaats van dat ze er mee leren omgaan. Stress ontwijken is geen goede optie. Want uiteindelijk kun je stress niet ontwijken. Je mist dan ook heel veel kansen. Stress is niet alleen iets negatiefs.
Veel mensen staan daar niet bij stil.

Stress is ook heel positief. Als je stress hebt krijg je bijvoorbeeld adrenaline in je lichaam en meer zuurstof in je hersenen, waardoor je beter kunt presteren. Stress zorgt er ook voor dat je opeens heel scherp kunt denken en tot nieuwe creatieve oplossingen komt. Of dat je werk afkomt, omdat je een deadline wil halen.

De vergelijking tussen stress en sporten

stress hardlopenAls je niet sport dan worden je spieren steeds dunner. Niet omdat je niet beweegt, maar omdat je niet traint. Train je wel, doordat je bijvoorbeeld gaat hardlopen, dan ervaar je opeens druk en stress; je wordt moe. Maar wat gebeurt er? Door die inspanning, door die druk, groeien je spieren.

Zo kun je ook persoonlijke groei ervaren wanneer je ook stress ervaart. Doordat je stress hebt word je uiteindelijk een sterker mens. Net zoals een hardloper spiermassa kweekt, nadat hij zich eerst heeft afgemat.
Doordat je stress ervaart wordt je uiteindelijk als mens sterker.

Stress is spanning

positieve stress Stress is goed vergelijkbaar met het uittrekken van een boog. Wanneer er geen spanning op de boog staat, komt de pijl niet vooruit. Span je de boog te ver, dan knapt de boog, Ook moet de boog regelmatig terug naar de beginpositie, om dan weer opnieuw onder spanning gebracht te worden.
De juiste spanning geeft de pijl de noodzakelijke energie om zijn doel te bereiken.

 

Stressbeleving

stress beleving

De mate waarin je stress ervaart en op welk moment verschilt van persoon tot persoon. De één voelt zich prettig als er uitdagingen en spanning om de hoek komt kijken, terwijl de ander een dergelijke situatie juist bedreigend vindt.

Examens zorgen bijvoorbeeld voor stress, de één presteert door deze spanning beter, en de ander klapt dicht. De één verheugt zich op een rondje in de achtbaan, terwijl de ander al in paniek raakt bij de gedachte alleen al.

Het is zaak om de adrenalinekick van gezonde stress en de spanning van ongezonde stress regelmatig af te bouwen door te ontspannen.

Ontdek de kracht van stress

Wil jij ook ontdekken en ervaren hoe je de kracht van stress kan gebruiken om
– succesvoller te worden
– je vitale weerbaarheid te verhogen
– je stressbalans te bewaken
– creatiever te worden

Neem dan contact met ons op

Over de schrijver
Aangenaam, ik ben Ruud Verschoor. Ik heb een passie voor alles wat met gezondheid te maken heeft. De combinatie tussen fysiek en mentaal vindt ik fascinerend en daar begeleid ik vele mensen mee. De juiste volgorde is eerst fysiek herstel en daarna kan je pas mentaal herstellen.
Reactie plaatsen