“Als je de manier waarop je naar dingen kijkt verandert,
Veranderen de dingen waar je naar kijkt”

Wayne Dyer

Maak kennis met Mirjam Arendse

Mijn naam is Mirjam Arendse, getrouwd en trotse moeder van 3 volwassen kinderen die op het punt staan hun vleugels uit te slaan. Een nieuwe fase ;  met een glimlach terugkijken. Leren loslaten en met vertrouwen  de toekomst tegemoet zien.


Na jaren het gezin gecombineerd te hebben met werken oa. in de geestelijke gezondheidszorg en het onderwijs kwam ik in  een moeilijke stressvolle fase van mijn leven terecht. Hierdoor “moest” ik weer leren bij mijzelf stil te blijven staan, naar mijzelf te kijken en te luisteren wat ik nodig had om te  doen waar mijn hart werkelijk lag.


Ik ontdekte waar ik gelukkig van werd ( mijn hart van overliep) en maakte mijn keuze vanuit rust om verschillende studies te gaan volgen op coaching gebied. Dit leverde mij positieve energie. Door persoonlijke groei, een continue proces van bewustwording, bereikte  ik een hoger niveau van persoonlijk welzijn waardoor ik mij veerkrachtiger, gezond, zelfverzekerd en gelukkig ging voelen…. Een stevig fundament om mijn dromen en doelen te realiseren….. en mijn eigen praktijk werd een feit.


Mijn specialisaties:

 • Stress en Burn-out
 • Vitaliteit
 • Mindfulness
 • Wandelcoaching
 • Voeding
 • ACT
 • “Feel Good” workshops

Mensen die mij kennen omschrijven mij als:

 • Integer
 • Een luisterend oor
 • Loyaal
 • Empatisch
 • Betrouwbaar
 • Doelgericht
 • Praktisch

Ik begeleid je met een burn-out programma gericht op duurzaam herstel. Hierbij doorloop je (afhankelijk van jouw individuele situatie) een traject, waarbij zowel je fysieke als mentale gesteldheid de juiste specialistische aandacht krijgt.

We onderzoeken wie je werkelijk bent, wat jouw leven zin geeft, welk werk bij jou past, waar jij 'warm' van wordt, hoe jij (weer) voldoening krijgt en van het leven kunt genieten. Ook wordt veel aandacht besteed aan je omgeving, erkenning en onderkenning , energieopbouw, acceptatie en loslaten, destructieve / belemmerende overtuigingen en denkpatronen, zelfwaardering en zelfrespect, timemanagement, werkhervatting (re-integratie) terugvalpreventie en nazorg.


De diagnose burn out of een verhoogde mate van  stress of overspannenheid, kan door de huisarts gesteld worden. Na de eerste kennismaking zal allereerst de focus gelegd worden op  rust zodat je kan herstellen en energie op kan bouwen. Acceptatie van de ontstane situatie lijkt makkelijker dan het in praktijk blijkt te zijn, ontspannen is heel moeilijk en het liefst ben je morgen alweer herstelt van je burn-out . Na het opstellen van de hulpvraag is de aanpak gericht op loslaten, activatie, het verder opsporen van de spanningsbronnen, het aanpakken ervan, en stabilisatie van je energiebalans. Je gaat stress signalen, energie vreters en energie gevers herkennen. Inzicht krijgen in je kwaliteiten en je valkuilen, belemmerende overtuigingen en denkpatronen. 

Kortom alles om  een eventuele terugval te voorkomen.

 

Je wordt zorgvuldig begeleid bij de re-integratie op de werkplek.

 

Aan het eind van het traject, is je conditie van lichaam en geest weer in balans. Je luistert beter naar je lichaam, kunt je ontspannen, je hoofd leeg maken, gaat beter met gevoelens om, hebt minder last van stressoren, en zorgt beter voor jezelf waardoor je weer grip hebt op je leven en kunt genieten. Je leven is in ‘flow’ en je gaat weer vooruitstrevend en met plezier aan het werk.

Maak een afspraak met Mirjam

[gravityforms id="57" title="false"]