Heb je last van stress, gevoelens van depressie, angsten, voel je je onrustig, heb je het idee dat je daadkracht is verminderd of gaan je cognitieve functies achteruit?

Dan kan de Braverman test inzicht geven in verstoringen met je neurotransmitters.


Neurotransmitters zorgen voor de communicatie in de biochemie van je lichaam. Als die verstoord is werken lichaam en geest als geheel minder goed. Het doel van deze profielbepaling is om inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van het neurobiochemische systeem.


Bij ieder neurotransmitterprofiel hoort een reeks kenmerken.


Deze bepaling volgens Braverman is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen over de laatste 50 jaar. Het combineert kennis uit observatie en experimenten die wereldwijd gepubliceerd zijn.


Er worden vier neurotransmitters ofwel biochemische systemen gemeten, nl:


Dopamine

Dopamine is de neurotransmitter die staat voor plezier. Hierdoor voelen we ons goed en zijn we in staat te genieten van seks en uit te kijken naar seksuele activiteit. Dopamine helpt ook om de sensuele boodschappen uit de organen voor gezicht, gehoor, smaak, gevoel en geur op te vangen en te beantwoorden. Het is ten dele ook verantwoordelijk voor de spierbeweging en voor het reguleren van ademhaling, honger en eetlust.


Acetylcholine

Acetylcholine is een neurotransmitter die in vele delen van de hersenen en het lichaam actief is. Ze wordt onder meer geproduceerd in de dunne darm. In het centrale zenuwstelsel is Acetylcholine belangrijk voor de geheugen- en intellectuele functies. En deze beïnvloedt ook het hart en de controle over de willekeurige skeletspieren.


GABA

GABA is een neurotransmitter die andere zenuwcellen remt in hun activiteit en wordt voornamelijk geassocieerd met rust. De remmende werking op andere zenuwcellen zorgt ervoor dat je je ontspannen en rustig voelt. Zenuwcellen die gevoelig zijn voor GABA zijn verspreid over alle delen van de hersenen.


Serotonine

Serotonine is de stemmingsregulator van ons lichaam en is een voorstof van melatonine. Onbalans in serotonine is verantwoordelijk voor een groot aantal klachten zoals depressies, eetstoornissen en slaapproblemen.

Wil je van je klachten af, vul dan de Braverman test in.

Op basis van de uitslag geven wij een helder advies voor herstel.

Onze coaches zijn gespecialiseerd om jou te begeleiden.

Het zijn heel wat vragen (invullen duurt zo'n 15-20 minuten)

Test kan niet op een mobiel of tablet gemaakt worden, alleen op een laptop/computer.


Het is de bedoeling om deze vragen in 1x achter elkaar in te vullen. Denk niet teveel na over de antwoorden, antwoord je eerste gedachte. Enkel ja/nee antwoorden.


En dan opslaan en het 3e tabblad: Handmatige totalen en grafiek aan ons mailen.


Mail deze naar info@burnoutteam.nl en vermeld in de mail je naam, leeftijd en woonplaats.

Een Burnoutteam coach neemt dan contact met je op.