BERGOP energieherstel methode

De meest effectieve manier om van je burn-out te herstellen

Ruud Verschoor

Burn-out en stress specialist

Op de top van de berg geniet je van de rust, de stilte en het uitzicht!

Wij ondersteunen je om weer bovenop de berg te komen, zodat ook jij de zon weer ziet schijnen en optimaal van het leven kunt genieten!

BERGOP staat voor:

Bewegen

Bewegen is een goede manier om stress te verminderen. Het helpt om je spieren te ontspannen en de spanning in je lichaam te verminderen. Door beweging maakt je lichaam endorfine aan, het gelukshormoon, daardoor ga je jezelf beter voelen. Ook de productie van cortisol neemt af.

Eten

Uit onderzoek is gebleken dat er een relatie is tussen stress en voeding, zowel in de positieve als negatieve zin. Door stress kunnen we een tekort aan mineralen en/of vitaminen krijgen. Door de juiste voeding, kun jij je lichaam helpen om sneller te herstellen en de stress in je lichaam te laten dalen.

Rust

Je hoofd en lichaam zijn overactief. Door rust en ontspanning kan je lichaam tot rust komen en onderhoud plegen. Er wordt in je cellen nieuwe energie, brandstof, geproduceerd, afval verwerkt, voorraden aangevuld en reparaties verricht. Dat gebeurt bijna alleen tijdens rust en slaap. 

Gedachten, Gevoel, Gedrag

De invloed van je gedachten. We denken eigenlijk de hele dag door, zonder dat we deze ‘gedachten’ bewust opmerken. Gemiddeld hebben we 60.000 gedachten per dag! Je gedachten bepalen hoe je je voelt en vanuit dit gevoel reageer je, dat is weer van invloed op je gedrag.

Overtuigingen

Onze overtuigingen hebben een sterke invloed op ons gedrag. Ze motiveren ons en geven vorm aan wat we doen. Ze gaan niet over de realiteit, maar geven een betekenis of verklaring aan dat wat wij als realiteit beschouwen. We hebben positieve en beperkende overtuigingen.

Patronen

Waarom doe je wat je doet? Meestal doe je iets zonder erbij na te denken, op de automatische piloot. Dat zijn je patronen, die heb je gedurende je leven jezelf aangeleerd. Niet alle aangeleerde patronen zijn goed voor je, daarom gaan we daarmee aan de slag.

Om weer te genieten van de rust en het uitzicht zal je BERGOP moeten gaan. Onderweg zal je klimmen, terugvallen, doorgaan, omhoog blijven kijken, en accepteren dat je stapje voor stapje moet gaan. 


Je zal de onnodige ballast van je af moeten gooien, en hulp moeten accepteren. Je wordt ondersteund en begeleid om weer de beste versie van jezelf te worden, daar staat de BERGOP methode voor!

"Het Energie-Herstel programma werkt!"

"Wanneer je eenmaal een burn-out hebt, wil je hier uiteraard zo snel mogelijk weer uit zien te komen. Zelf was ik al op zoek gegaan naar de juiste methode, tot ik de coaches van BurnoutTeam tegenkwam, en ben gestart met het 90-dagen Energieherstel intensief programma. Ik kan deze methode van harte aanbevelen!"

Olaf van Hoek, accountant

Wil jij ook herstellen door BERGOP te gaan?

[gravityforms id="64" title="false"]