Vermoeid na je vakantie?
arrow_drop_up arrow_drop_down
26 augustus 2017 

Vermoeid na je vakantie?

Vermoeid of zelfs burn-out na je vakantie? Je bent zeker niet de enige helaas.

Na een vakantie denk je uitgerust te zijn, maar een burn-out ontstaat vaker na een rustperiode.
Ook stress gerelateerde klachten zoals angst- en paniekaanvallen, hartklachten, overspannenheid komen vaker voor tijdens of net na de vakantie periode.

Op je tandvlees

Wanneer je al op je tandvlees liep voor je vakantie, pas dan goed op! Dan is de kans op een burn-out net na je vakantie zeker aanwezig.
Op vakantie ben je vaak even weg van je problemen, als je dan na je vakantie weer aan het werk gaat, is er waarschijnlijk niets veranderd, en dan valt dat zo tegen dat er maar iets hoeft te gebeuren waardoor je van slag raakt en letterlijk om kan vallen.

De stress van voor de vakantie is dan in alle hevigheid weer terug, en mogelijk zelfs erger.

De omstandigheden zijn niet veranderd

Jij hebt een ander ritme gehad tijdens je vakantie, genoten van de zon, andere omgeving, en waarschijnlijk wat meer tijd gehad om aandacht aan jezelf te besteden. Zodra je weer aan het werk bent, merk je dat de omstandigheden die jou stress bezorgen, niet veranderd zijn, waardoor je direct weer in het verkeerde ritme zit.

Bijtanken en herstellen

Door ontspanning tijdens je vakantie gaat je lichaam herstellen, en hoeft je lichaam minder stofjes aan te maken om je klachten te onderdrukken. De antistofjes die ervoor zorgen dat je om kunt gaan met stress zijn even wat minder belangrijk. Het lichaam zorgt er zelf voor dat je gaat bijtanken en herstellen.

Helaas is een vakantie vaak veel te kort om te herstellen van maanden disbalans.

Vrije tijd

Vrije tijd wordt steeds vaker ‘hersteltijd’, maar doordat deze hersteltijd gedeeld moet worden met sociale verplichtingen en leuke doe dingen, lukt het vaak niet om voldoende te herstellen en bij te tanken. Daardoor wordt er weer een beroep gedaan op de lichamelijke en geestelijke reserves, gevolgd door lichamelijke klachten met een grote kans op een burn-out.

Herkenbaar?

Herken je jezelf in het bovenstaande?
Neem dan contact met ons op om te bespreken hoe je hier anders mee om kunt gaan.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen